AKU-COMP Originalet

Originalet AKU-COMP är en svensktillverkad flexibel ljuddämpare för ventilationssystem med förmodligen ventilationsmarknadens bästa ljuddämpning i de lägre oktavbanden.

AKU-COMP kan med fördel användas som ljuddämpade i trånga utrymmen eller bara där man behöver en effektiv ljuddämpare. Särskilt i de lägre oktavbanden mellan 63-500 Hz är ljuddämpningen extremt god. Eftersom det är i just dessa oktavband som ljud från fläktar, motorer och ventilationsaggregat oftast är höga och som svårast att dämpa bort så passar AKU-COMP utmärkt för alla typer av ventilationssystem där det förekommer fläktar och motorer.

Genom avancerad produktutveckling och otaliga labbtester har vi tagit fram den optimala utformningen och perforeringen av det inre röret för att ge optimal ljuddämpning men utan att försämra hållfastheten.  Detta en del av hemligheten till den extrema ljuddämpningen och anledningen till att vi säger att originalet AKU-COMP har förmodligen ventilationsmarknadens bästa ljuddämpning i de lägre oktavbanden.

AKU-COMP finns i två utföranden, typ A består av slitstark, armerad aluminiumhölje som klarar Brandklass A1 och typ P består av slitstarkt polyetenplasthölje. Produkten klarar den högsta täthetsklassen D och typ A uppfyller kraven för obrännbart material. Euroclass A1, enligt standard EN 13501-1. AKU-COMP finns upplagd i MagiCad registrerad och godkänd i Byggvarubedömningen, SundaHus, Svanens Husportal samt BASTA.

 

 

Share